Opleiding Overledenenverzorging

Opleiding Overledenenverzorging

Onze opleiding Oveopleiding overledenenverzorging OZNrledenenverzorging is geschikt voor mensen die al in de uitvaartbranche werken en graag wat meer achtergrond willen hebben. Maar ook als u nadenkt over een andere carrière, graag met mensen werkt en wat wilt doen waarbij u persoonlijk iets kunt betekenen voor anderen, is de opleiding Overledenenverzorging een goede keuze.

Het overlijden van een dierbare heeft vaak veel impact. Het is dankbaar werk om op zo’n moment mensen concreet bij te kunnen staan, in de rol van overledenenverzorger. Het beroep van uitvaartverzorger is bijzonder gevarieerd. In korte tijd moet er heel wat geregeld worden. In onze opleiding leert u wat deze bijzondere rol nou precies inhoudt, en wat er allemaal bij komt kijken.

Cursusduur opleiding Overledenenverzorging

Wij kiezen ervoor onze lessen in 1 blok van 3 of 5 dagen te geven, aan een kleine groep van maximaal 15 cursisten. Op die manier kunt u in korte tijd grote stappen maken.

Resultaat

Na de opleiding Overledenenverzorging hebt u alles in huis om zelfstandig aan de slag te gaan als overledenenverzorger. U kunt terecht in allerlei functies bij een begrafenis- of uitvaartondernemer.

Inhoud van de cursus

Deze praktijkgerichte opleiding bestaat uit de volgende 8 modules:

 • Overheid & Uitvaart
  Wat zijn de wettelijke regels, hoe zit het met financiën en verzekeringen als er iemand overlijdt?
 • Natuurlijke en niet-natuurlijke dood
  Sterft iemand een natuurlijke dood, dan zijn er andere procedures en regels van toepassing dan bij een niet-natuurlijke dood. In deze module leert u wat een natuurlijke en niet-natuurlijke dood inhoudt en waar u vervolgens rekening mee moet houden.
 • Verzorgingsplaatsen
  Mensen kunnen thuis opgebaard worden, maar ook in een aula, een verzorgingstehuis of mortuarium. We gaan in op de mogelijkheden en op vervoer van en naar deze plekken.
 • Het menselijk lichaam
  We vertellen over de anatomie van het menselijk lichaam en maken inzichtelijk wat er gebeurt met het lichaam als iemand overleden is. We gaan in op vragen als; ‘Wat is lijkstijfheid?’, ‘Wat doe je bij gasvorming?’ en ‘Groeien haren en nagels nog door na het overlijden?’.
 • Verzorging van de overledene
  In deze module gaan we in op het aan- en uitkleden van de overledene, de lichamelijke verzorging, make-up en haarverzorging en het overbrengen in de kist.
 • Rouwverwerking
  De Zwitserse psychiater Elisabeth Kübler-Ross ontdekte vanuit haar ervaring dat er vijf fasen zijn als het gaat om rouwverwerking. In deze module vertellen we meer over deze fasen en over de manier waarop u deze kennis kunt toepassen in de dagelijkse praktijk.
 • De verzorger
  Waar moet u op letten in uw persoonlijke presentatie als uitvaartverzorger als het gaat om bijvoorbeeld gedrag en kleding? Hoe communiceert u op een doordachte manier met alle betrokkenen?
 • Nieuwe ontwikkelingen
  De docent gaat in op wat er op dit moment speelt op het gebied van uitvaart en uitvaartverzorging en op hoe je die zaken zou kunnen inpassen als uitvaartverzorger.

Een 3- of 5-daagse opleiding Overledenenverzorging

U kunt kiezen voor een 3- of 5-daagse opleiding. Beide opleidingen bevatten dezelfde theorie, maar kiest u voor de 5-daagse opleiding, dan gaan we verder in op de praktijk. Zo staat u nog steviger in uw schoenen als overledenenverzorger. U ontvangt alle informatie op een overzichtelijke manier in een map. Zo hebt u een handig naslagwerk.

De kosten
De kosten voor de 3-daagse opleiding bedragen € 395,- inclusief alle lesmateriaal.
De kosten voor de 5-daagse opleiding bedragen € 665,- inclusief alle lesmateriaal.
Betaling in 3 termijnen is mogelijk

Nu inschrijven

Groep 1 start op 21 mei 2019 en groep 2 start op 22 mei 2019.

Data groep 1: 21 mei, 28 mei, 4 juni, 11 juni en 18 juni 2019.
Data groep 2: 22 mei, 29 mei, 5 juni, 12 juni en 19 juni 2019.

Om u in te schrijven kunt u via deze link https://bit.ly/2Ihd1Ts een inschrijfformulier invullen. Wilt u aangeven welke groep uw voorkeur heeft. Wij nemen vervolgens contact met u op om uw inschrijving door te nemen. Wilt u eerst meer informatie, als bedrijf of als particulier, dan nodigen wij u uit contact met ons op te nemen. U kunt ons per e-mail bereiken, of via +31(0)541 53 97 08.